Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » FRIPTURĂ DE FAZAN

FRIPTURĂ DE FAZAN

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:04

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
2 fazani, 100 g slănină, 1 lingură unt, sare.
Dintre toate vânaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neapărat ţinut câteva zile după ce a fost vânat, înainte de a fi pregătit. Durata aceasta de fezandare (frăgezire şi maturare) depinde însă de vreme şi de temperatură. Pe timp umed şi călduros nu trebuie ţinut mai mult de trei zile. Pe timp răcoros se poate păstra şi o săptămînă. În orice caz, se păstrează vânatul cu penele, la un loc bine ventilat şi, fie că se ţine 3 — 4 zile, fie că se ţine o săptămână, nu trebuie lăsat niciodată până ce capătă un miros greu. Un fazan cu miros neplăcut nu mai este bun de pregătit.

Penele se curăţă în ultimul moment. Se îndepărtează capul, labele şi intestinele. Nu se spală, se pârleşte numai la flacără şi se şterge cu o cârpă uscată, atât pe dinafară, cât şi înăuntru. Se împănează sau se înveleşte în felii subţiri de slănină. Se frige la tavă sau la frigare, întocmai ca potârnichia.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu