1 iepure, zarzavat de supă, 3 cepe, 2
linguri ulei, 1 frunză de dafin, 150 g arpagic, 1 păhărel cu vin, 1 lingură
bulion, sare, piper.
Se pregăteşte iepurele ca pentru
mâncarea cu măsline. Se prăjeşte uşor o ceapă tăiată felii cu o lingură de
ulei. Se adaugă iepurele tăiat bucăţi. Se lasă puţin să se rumenească, se pune
apoi câte puţină apă, ca să se frăgezească. Se prăjesc, de asemenea în ulei,
doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, toate tăiate felii rotunde.
Când carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă zarzavatul, sare, piper, o frunză
de dafin, arpagicul prăjit în ulei. Se adaugă şi sângele subţiat cu zeamă de la
marinată şi strecurat, un păhărel cu vin amestecat cu bulion şi se lasă să
scadă cât trebuie. Se serveşte rece.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu