1 crap de 1 kg, 1 lingură unt sau ulei,
20 fire arpagic, 1/2 lingură făină, 2 pahare vin roşu, pătrunjel verde, dafin,
2 căţei de usturoi, un praf de piper, sare.
Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi
se lasă cu sare până ce se pregăteşte sosul. Se pune la foc într-o cratiţă o
lingură de unt sau ulei cu arpagicul curăţit şi opărit. Când arpagicul începe
să se îngălbenească, se pune făina. Se amestecă pe foc 5 minute. Se adaugă,
vinul, pătrunjelul verde, frunza de dafin şi usturoiul pisat mărunt. Pentru ca
mirosul de usturoi să nu fie tare (după gust), acesta se pune nesfărâmat şi se
scoate înainte de a, servi. Se lasă să fiarbă acoperit un sfert de oră. Se pune
peştele cu un praf de piper, se lasă să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Se
serveşte cald. Aceeaşi mâncare se poate face din peşte amestecat, de exemplu:
lin, ştiucă, ţipar.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu