6
prepeliţe, câteva frunze de viţă, 200 g slănină, 6 felii de pâine, 1 lingură
unt, sare.
Spre deosebire de alte vânaturi, prepeliţele trebuie pregătite cât mai
proaspete. Se jumulesc cu puţin înainte de a fi
pregătite. Se scot intestinele şi măruntaiele, se pârlesc iute la flacără de
spirt, se şterg cu o cârpă uscată. Se pune ficatul înăuntru cu puţină sare. Se
învelesc întâi într-o frunză de viţă unsă cu unt, apoi, într-o felie foarte
subţire de slănină, dar destul de mare ca să le acopere cât mai mult. Se leagă
cu aţă. Se pun câte 2 — 3 pe frigări mici de lemn. Se frig pe grătar la foc
iute. Când sunt gata, se scot de pe frigări, se desfac aţele, se scoate frunza
de viţă. Se presară cu sare. Se servesc cu slănina în care au fost fripte, pe
felioare de pâine prăjită în unt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu