1 pui mare, 1 l apă, zarzavat de supă,
cimbru, frunză de pătrunjel, foaie de dafin, 2 linguri unt, 150 g arpagic, 150 g
ciuperci, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 1 Iingură smântână, 1 Iinguriţă zeamă de
lămâie, sare, piper.
Se pun bucăţile de pui la fiert. Se adaugă o ceapă, un
morcov, mirodeniile şi sarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat se înăbuşă
într-o cratiţă, cu puţin unt şi câteva linguri de apă, arpagicul curăţit şi
ciupercile. Când puiul este destul de fiert, se face un rântaş dintr-o lingură
de făină şi o lingură de unt, se stinge cu zeama strecurată de la pui. Se lasă
să fiarbă circa 20 de minute. La sfârşit se bate sosul cu un gălbenuş, se
adaugă smântâna, zeama de lămâie şi puţin piper. Se aşază puiul într-o cratiţă,
fără zarzavat şi mirodenii, se pun ciupercile şi arpagicul bine scăzute, iar
deasupra se toarnă sosul. Se ţine totul la cald în altă cratiţă cu apă
fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu