Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SCORDOLEA DE NUCI

SCORDOLEA DE NUCI

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:17

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
250 g nuci, 1 felie de pâine, 2 — 3 căţei de usturoi, 100 g ulei, 1 Iingură oţet, sare.
Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apă şi stors, şi puţin usturoi, după gust. Se freacă bine într-un castron, punând câte puţin ulei, până se face ca o cremă untoasă. Se adaugă sare şi puţin oţet sau zeamă de lămâie.

Se serveşte cu raci fierţi, cu rasol de pasăre, salată de castraveţi, de sfeclă etc. Se poate servi şi ca sos; în acest caz se subţie cât trebuie cu puţină apă.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu