1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 lingură
făină, 1 lingură brânză rasă. Pentru clătite: 2 ouă, 1 ceaşcă lapte, 1 ceaşcă
făină, sare.
Se face un piure de spanac (v. 404). Separat se fac 12 — 14
clătite din ouă. Se unge bine cu unt o cratiţă de mărimea clătitelor,
se aşază o clătită pe fund şi 3 — 4 pe margini, ca odată cratiţa plină, să
poată fi întoarse deasupra şi toată budinca să fie îmbrăcată în clătite. Se
pune un strat de piure de spanac, o clătită
şi aşa mai departe, până când se
umple cratiţa. Se întorc deasupra clătitele de pe margini, se stropeşte budinca
cu unt şi se dă la cuptor să se rumenească. Când este gata, se răstoarnă şi.se
presară deasupra brânză rasă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu