1 kg spanac, 2 linguri unt, 1/2 lingură
făină, 1/2 ceaşcă smântână, 2 linguri brânză rasă, 3 ouă, sare.
Se fierbe spanacul şi se toacă. Se înfierbântă într-o cratiţă o lingură
de unt, se adaugă făina şi se lasă să se îngălbenească, se pune spanacul, se
ţine câteva minute pe foc şi se adaugă câte puţin smântâna, amestecând mereu.
Se dă la o parte şi se amestecă cu brânza rasă. Se potriveşte de sare. Când
începe să se răcorească, se adaugă gălbenuşurile puse pe rând şi la urmă
albuşurile bătute spumă. Se unge o formă bine cu unt şi se toarnă compoziţia.
Se stropeşte cu unt, se presară brînză rasă şi
se dă la cuptor. Se ţine trei sferturi de oră la foc
bun, până creşte frumos. Se serveşte în formă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu