12 cartofi mijlocii, 1 lingură unt, 2
gălbenuşuri, 1 lingură brânză rasă, 100 g şuncă sau parizer.
Se aleg cartofii tineri, netezi şi la fel de mari, se spală
şi se coc la cuptor. Se taie la capăt un capac şi cu ajutorul unei,
linguriţe se scoate tot miezul. Se freacă repede, cât este fierbinte, cu o
lingură de unt. Se adaugă pe rând două
gălbenuşuri, brânză rasă, sare şi şuncă tăiată mărunt. Se umplu cartofii la loc
cu vârf, netezindu-i cu lama cuţitului. Se presară cu brânză rasă şi se
stropesc cu unt topit. Se aşază pe o tavă, se dau la cuptor, se ţin circa 20 de
minute, până se rumenesc deasupra. Se aşază pe o farfurie, pe şervet, se
servesc imediat, fierbinţi. Şunca poate fi înlocuită cu aceeaşi cantitate de
parizer sau cabanos, tăiate bucăţele mici.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu