Spinarea de la un iepure mare, 100 g
slănină afumată, 1 căpăţână de usturoi, 1 lingură unt sare. 1
ceaşcă smântână, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 linguriţă făină.
Se frige iepurele la
tavă, ca mai sus. Când este gata, se scoate din tavă şi se ţine la cald,
acoperit. Se scurge untul care a servit la fript, în tavă rămânând numai sosul
pe care l-a lăsat friptura. Acesta se subţiază cu puţină zeamă de carne şi se
lasă să dea în fiert. Se adaugă smântână amestecată cu făină şi se fierbe la
foc mic, amestecând mereu ca să se ia toată rumeneala din fundul tăvii. Se
trece sosul prin sită şi se toarnă în farfurie, peste friptură. După dorinţă se
poate adăuga, înainte de a pune smântâna, şi zeama strecurată de la marinată.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu