Spinarea de la un iepure mare, 100 g
slănină afumată, 1 căpăţână de usturoi, 1 lingură unt sare.
Se curăţă iepurele şi se lasă să se
marineze, aşa cum s-a arătat mai sus. Se alege partea bună de friptură, adică
spinarea cu muşchii, la care se lasă şi picioarele dinapoi, dacă friptura
trebuie să fie mai mare. După ce se scoate din marinată, se zvântă bine cu un
şervet. Se împănează apoi, cu bucăţele mici de slănină, de circa 3 cm lungime
pe 1/2 cm lăţime, introduse cu ajutorul unui ac special (se găseşte de cumpărat
la prăvăliile cu articole de menaj). Se poate împăna friptura şi cu căţei de
usturoi. Slănina nu trebuie introdusă adânc, pentru a se rumeni la foc. Se
întrebuinţează slănină afumată, fără carne. Friptura se aşază într-o tavă
lungă, cu spatele în sus, cu două linguri de apă şi una de unt. Se dă la cuptor
la foc potrivit. Trebuie unsă des cu untul din tavă. Se serveşte cu sosul ei
sau cu un sos pentru vînat.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu