1 kg carne de gâscă, 1 ceapă, 1
linguriţă făină, 6 castraveţi mijlocii muraţi, 1/2 linguriţă boia de ardei.
Se taie dintr-o gâscă bucăţile potrivite pentru mâncare şi
se aşază în cratiţă fără untură, deoarece gâsca lasă singură grăsime. Când
încep să se rumenească, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, se amestecă până se
îngălbeneşte şi se presară făina. Se toarnă câte puţină apă şi se lasă să
fiarbă înăbuşit, până ce se frăgezeşte gâsca. Dacă scade, se mai adaugă câte
puţină apă. Se spală castraveţii în mai multe ape, se curăţă sau nu de coajă,
după dorinţă, se taie în bucăţi potrivite. Se pun în cratiţa cu gâsca. Dacă
trebuie, se mai adaugă apă, boia de ardei şi se lasă să fiarbă până se moaie
castraveţii şi sosul este destul de scăzut.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu