Jumătate
dintr-o gâscă, 1 varză frumoasă, 1 lingură untură, 2 ceşti zeamă de carne, 10
boabe piper, sare.
Se pregăteşte gâsca ca pentru fript. Se taie mărunt o varză
murată frumoasă, se fierbe în apă clocotită 10 minute şi se scurge bine. Se
pune într-o cratiţă cu o lingură bună de untură şi zeamă de carne, atât cât să
fie acoperită. Se lasă să fiarbă la foc mic. Dacă scade, se mai adaugă câte
puţină apă. Varza nu trebuie să se rumenească. Se aşază gâsca într-o tavă
adâncă cu 2 — 3 linguri de apă. În timpul cât se frige, se udă din când în când
cu zeama din tavă. Se adaugă varza şi piperul, se mai ţine la cuptor până se
frige gâsca cât trebuie, fără să se usuce. Se aşază varza pe farfurie şi
deasupra gâsca tăiată în bucăţi. Se serveşte fierbinte cu ardei iute.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu