1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 3
cepe, 1/2 lingură făină, 1 lingură
bulion, 2 căţei de usturoi, sare, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, 2 linguri
oţet de vin.
Se curăţă raţa, se taie bucăţi,
se sărează şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţină untură. Dacă raţa este grasă,
se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime. Se lasă să se
rumenească. Se adaugă cepele tăiate felii subţiri, făina şi se amestecă până
începe să se rumenească. Se stinge cu puţină apă. Se mai adaugă o lingură de
bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunză de dafin. Se toarnă sosul peste
carne, se lasă să fiarbă până ce raţa este destul de fragedă. Când este aproape
gata, se adaugă oţetul. Se lasă să mai dea un clocot. Sosul trebuie să fie
potrivit de scăzut. La fel se face şi ostropelul de gâscă sau de găină.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu