1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 4 cepe, 1 linguriţă
făină, 1 lingură bulion, 200 g măsline, sare.
Se prăjesc bucăţile de raţă cu o
jumătate lingură de untură (dacă raţa este grasă, se pune fără untură în
cratiţă, deoarece lasă singură grăsime). Se adaugă câte puţină apă şi se lasă
să fiarbă înăbuşit. Se taie ceapa felii subţiri şi se rumeneşte cu o
jumătate lingură untură. Se adaugă făina, se stinge cu puţină apă. Se toarnă
sosul în cratiţa cu carne. Se potriveşte de sare, se lasă să fiarbă înăbuşit la
foc potrivit. Se adaugă o lingură de bulion şi când raţa este aproape fiartă,
se pun măslinele fierte în apă, separat, 10 minute. Se lasă să mai dea câteva
clocote. Aceeaşi mâncare se pregăteşte cu ulei şi se serveşte rece. La fel se
pregăteşte şi gâsca cu măsline.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu