3 — 4 picioare de viţel (circa 1,500
kg), 2 l apă, 1 lingură oţet, 1 foaie de dafin, 1 pătrunjel, sare.
Se curăţă bine picioarele şi se spală în mai multe ape. Se
pun într-o cratiţă cu apă rece şi se ţin la foc pînă începe să se formeze
spumă. Se dau la o parte şi se spală
imediat cu apă rece. Se pun la fiert într-o cratiţă cu 2 l de apă cu sare, o lingură de oţet sau de
zeamă de lămâie, o frunză de dafin, şi o rădăcină de pătrunjel. Se pun
picioarele la fiert şi se ţin două ore să fiarbă continuu, dar în clocote mici.
Se servesc foarte fierbmţi, cu mujdei de usturoi sau cu sos de muştar, sos de
roşii etc. Pentru ca picioarele să rămînă albe la fiert, se obişnuieşte ca în
apa în care se fierb, să se pună o lingură de grăsime şi o lingură de făină,
care se moaie cu puţină apă rece, amestecând bine pentru a nu se forma
cocoloşi. După ce picioarele au fiert şi zeama s-a răcit, se strânge grăsimea
şi se întrebuinţează la alte mîncări.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu