3 — 4 picioare de viţel (circa 1,500
kg), 2 l apă, 1 lingură oţet, 1 foaie de dafin, 1 pătrunjel, sare. Pentru
sos: 1 lingură de unt, 1 lingură făină, 2 ceşti de zeamă, 1 gălbenuş, 1
linguriţă zeamă de lămâie, 100 g ciuperci, sare.
Se fierb picioarele de viţel ca
mai sus. Când sunt bine fierte se scot oasele. Între timp se pregăteşte un sos
de făină, bătut cu gălbenuş de ou şi puţină zeamă de lămâie (v. 64), se pune
într-o cratiţă împreună cu picioarele de viţel şi câteva ciuperci tăiate felii
şi înăbuşite în unt. Se ţine mîncarea fierbinte pe maşină, fără să dea în
clocote. Se serveşte foarte fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu