4 prepeliţe, 2 linguri unt, 1 ceapă
mijlocie, 1 ceaşcă mare de orez, sare.
Se curăţă patru prepeliţe, se taie în două în lungime şi se
sărează. Se înfierbântă o lingură de unt într-o cratiţă, se pun prepeliţele şi
se ţin până încep să prindă culoare, fără să se rumenească prea tare. Se adaugă
apă cât să le cuprindă şi o ceapă tăiată în două. Se lasă să fiarbă acoperit.
În altă cratiţă se încinge o lingură bună de unt, se adaugă o ceaşcă de orez şi
se amestecă până începe orezul să se îngălbenească. Se stinge cu două ceşti de
zeamă strecurată în care au fiert prepeliţele, amestecând până începe orezul să
fiarbă. Când este pe jumătate fiert, se adaugă prepeliţele, se gustă de sare şi
se dă cratiţa la cuptor, la foc potrivit. Se ţine până ce orezul este fiert,
fără să fie sfărâmat şi lipicios. După ce a fost dat la cuptor, nu se mai umblă
cu lingura în orez.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu