2 kg pulpă, 1 linguriţă chimen, sare.
Se sărează un but de porc (pulpa dinapoi) şi se lasă să
stea o jumătate de oră. Se aşază într-o tavă, se toarnă 2 — 3 linguri de apă şi
se presară cu puţin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Se unge din
când în când cu zeama din tavă. Dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau
două de apă. Nu se pune untură la fript, carnea de porc fiind grasă. Trebuie
bine friptă, altfel se digeră greu. Se ţine la cuptor cam două ore şi jumătate.
Se taie felii, se serveşte cu sosul din tavă, curăţit de grăsime şi strecurat,
şi cu cartofi prăjiţi. Când purcelul este tânăr, se pune la fript cu şoriciul,
acesta crestându-se în formă de pătrate mici, cu un cuţit ascuţit. Dacă în
timpul friptului şoriciul se rumeneşte prea tare, se acoperă cu o hârtie albă.
Când friptura este gata, înainte de a o tăia, se desprind cu un cuţit pătratele
de şorici rumenite. Se aşază pe aceeaşi farfurie cu fripura tăiată felii.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu