500 g linte, 300 g costiţă afumată, 1
ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 lingură untură, 1 lingură bulion, 1 foaie de
dafin, sare.
Se alege lintea, se spală şi se
pune într-o cratiţă cu apă rece să fiarbă pe jumătate, în clocote mici. Se prăjeşte
uşor, cu o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi se aşază aceeaşi cratiţă
cu lintea şi cu costiţa tăiată bucăţi. Se lasă să fiarbă circa o oră la foc
potrivit. Se adaugă puţin bulion de roşii, un fir de usturoi, o frunză de dafin
sau o crenguţă de cimbru şi sare cât trebuie. Se acoperă, se dă la cuptor şi se
mai ţine un sfert de oră. Aceeaşi mâncare se poate pregăti şi cu fasole boabe.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu