1,500
kg carne, 50 g slănină, 2 cepe, 1 lingură untură, 1 păhărel de vin alb, 3 ceşti
zeamă de carne, sare.
Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se sărează. Se împănează
cu bucăţi de slănină. Se aşază pulpa în tavă cu felii de ceapă, se unge cu unt
sau cu untură şi se dă la cuptor. După un sfert de oră, se adaugă vinul şi după
ce acesta a scăzut, se toarnă zeama de carne. Se acoperă şi se lasă să fiarbă o
oră. Se scoate apoi capacul, se mai ţine o jurnătate de oră, udând friptura la
fiecare 10 minute. Când a prins culoare, se scoate şi, ca să nu piardă tot
sucul, se lasă puţin la o parte înainte de a o tăia. Se scurge grăsimea, iar
sosul se serveşte lângă friptură, cu garnitură de macaroane, cartofi etc.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu