750 g carne, 1 lingură făină, 2 ouă, 2
linguri pesmet, 2 linguri untură (se poate amesteca cu ulei), sare.
Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine
este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş.
Se taie carnea felii de 1 cm grosime. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, astfel
încât să fie subţiate aproape la jumătate. Se sărează. Se dau în făină, în ou
bătut şi apoi în pesmet foarte fin. Se înfierbântă o lingură de untură şi o
lingură de ulei într-o tigaie. Când grăsimea este foarte fierbinte, se pun
şniţelele să se rumenească pe o parte, apoi se întorc pe cealaltă parte. După
ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie fierbinte şi se
servesc cu mai multe feluri de legume. ca: fasole, mazăre, cartofi, piure de
spanac, sfeclă roşie.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu