1 kg carne, 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 linguriţă făină, 1
păhărel vin, 2 — 3 ceşti zeamă de carne, 1 lingură bulion, 1 căţel de usturoi,
sare, piper.
Se taie carnea de viţel în bucăţi
potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de untură. Se
adaugă o ceapă tăiată mărunt şi o lingură de făină. Când făina s-a îngălbenit,
se toarnă încetul cu încetul vinul şi zeama de carne. Se adaugă bulionul de
roşii, un căţel de usturoi sfărâmat, sare, piper. Se acoperă, se dă la cuptor
să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate. Mâncarea trebuie să fie scăzută.
Se serveşte cu garnitură de pâine prăjită în unt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu