1 kg
burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 1 foaie de dafin, 1 lingură untură,
2 morcovi mijlocii, 1 linguriţă făină, 1 gălbenuş, 1 linguriţă oţet sau zeamă
de lămâie.
Se spală
în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămân albe, o bucată de burtă şi un
picior de viţel. Se pun la fiert în apă, cu un morcov, un pătrunjel, o ceapă şi
o foaie de dafin. Când sunt gata, se scot din apă şi după ce s-au răcorit, se
taie în bucăţele potrivite, atât burta, cât şi carnea de pe picior. Se aşază
într-o cratiţă. Separat se prăjesc uşor în untură doi morcovi daţi pe
răzătoare. Se adaugă puţină făină. Se stinge cu zeamă în care a fiert burta. Se
lasă să fiarbă înăbuşit, se trece sosul prin sită, se bate cu un gălbenuş, se
adaugă zeamă de lămâie sau oţet şi se toarnă în cratiţă peste burtă. Se lasă să
mai fiarbă împreună, dar la foc mic, pentru ca oul să nu se taie. Se serveşte
fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu