1 varză murată cam de 1 kg, 300 g
costiţă afumată, 3 linguri untură, 1 linguriţă boia de ardei, 10 boabe piper, sare.
Se taie o varză mare, murată, în felii. Dacă este prea
acră, se spală într-o apă sau două şi se scurge bine. Se taie costiţa afumată
cu şorici cu tot, în felii groase de un deget. Dacă slănina este prea sărată,
se va ţine câtva timp în apă. Se aşază pe fundul cratiţei unsă cu grăsime un
rând de felii de varză, apoi un rând de slănină, urmând aşa până se termină
varza şi slănina. Se adaugă o ceaşcă de apă şi untură. Această mâncare nu este
gustoasă decât grasă şi bine scăzută. Trebuie să fiarbă înăbuşit cel puţin trei
ore. Când este aproape gata, se adaugă câteva boabe de piper şi, după gust,
puţină boia de ardei. Dacă în timpul fiertului scade prea tare, se adaugă
puţină apă. Este mult mai gustoasă încălzită a doua zi. Se răstoarnă ca o
budincă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu