1 kg cartofi, 3 linguri untură sau ulei,
sare.
Cartofii se prăjesc frumos numai în grăsime multă, fie untură, fie
ulei. Se curăţă cartofii şi se taie în lungime, astfel încât să se obţină
bucăţi de grosimea creionului. Se spală într-o apă şi se usucă foarte bine cu
un şervet. Se înfierbântă untura într-o tigaie mai adâncă. Se pun cartofii în
untură, la început nu prea fierbinte, şi se împrăştie uşor cu o furculiţă ca să
nu stea lipiţi unii de alţii. După circa 10 minute, se împinge tigaia pe foc
iute, pentru ca untura să se înfierbânte la maximum. Se ţin până când cartofii
încep să capete o culoare aurie. Se prăjesc circa o jumătate
de oră. Se scot cu o lingură cu găuri ca să se scurgă de untură, se presară cu
sare şi se servesc imediat fierbinţi. Grăsimea în care s-au prăjit cartofii
poate fi întrebuinţată la alte mâncări.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu