500 g cartofi, 2 linguri făină, sare,
piper, 1 ceapă, 1 linguriţă untură, 500 g roşii sau 1 lingură bulion, 1 lingură
brânză rasă.
Se fierb
cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă
făină astfel încât aluatul să fie ceva mai tare, se potriveşte de sare şi
piper. Se fac cu mâna dată prin făină, mici cârnăciori de grosimea degetului şi
se fierb în apă cu sare la fel ca mai sus. Între timp se face un sos de
roşii în felul următor: se prăjeşte o ceapă tocată mărunt în puţină untură, se
stinge cu apă şi se lasă să fiarbă până se moaie. Se adaugă câte puţin bulion
şi se potriveşte de sare. Se scurg găluştele, se aşază pe farfurie, deasupra se
toarnă sosul, se presară puţină brânză rasă şi se servesc calde.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu