1 kg urzici, 1 lingură făină, sare, 1
ceapă, 1 lingură ulei, hrean.
Nu sunt bune decât urzicile
foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în
mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile
cu mâna în alt vas cu apă, astfel încât tot nisipul şi pământul de pe ele să
rămână în fundul vasului. Se repetă această operaţie de câteva ori, până când
urzicile rămân foarte curate. Se fierb în apă clocotită cu sare, în vas
descoperit. Când sunt gata, se scurg, se trec prin sită sau se toacă pe un fund
de lemn. Se pun din nou la foc, se amestecă cu făină şi cu 2 — 3 linguri de
zeamă în care au fiert urzicile, şi se bat bine pe maşină până ce se umflă. Se
servesc fierbinţi, cu hrean ras, ceapă prăjită în ulei şi mămăligă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu