1 kg cartofi, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1
ceaşcă apă, 1 lingură bulion, sare, o frunză mică de dafin, 3 roşii, verdeaţă
tocată.
Se curăţă cartofii şi se taie în
lung, în sferturi. Se prăjeşte în ulei ceapa tăiată mărunt şi când s-a
îngălbenit, se pun cartofii. Se lasă puţin, pe foc, apoi se toarnă o ceaşcă de
apă în care s-a adăugat o lingură de bulion, sare şi o frunză de dafin. Se lasă
să fiarbă înăbuşit fără să se mai amestece cu lingura în cratiţă. Dacă mai
trebuie, se adaugă puţină apă. Se pot pune şi câteva roşii tăiate în două şi
fără seminţe. La sfârşit se adaugă puţin pătrunjel sau mărar tocat. Se lasă să
se răcorească înainte de a servi.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu