750 g carne, 1 lingură unt sau untură, 1
ceapă, 1 linguriţă făină, 4 dovlecei frumoşi sau 50 dovlecei în floare, 1
linguriţă mărar tocat, 2 linguri smântână, sare.
Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă
şi puţină făină. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se rad dovleceii
de coajă. Cei mici în floare se lasă întregi, cei mari se taie în patru în
lung, apoi în bucăţi de 5 — 6 cm. Se prăjesc în puţină grăsime. Când carnea
este pe jumătate fiartă, se pun dovleceii şi mărarul, se dă cratiţa la cuptor
şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce dovleceii sînt gata. Dovleceii prea
fierţi se sfărâmă uşor. După gust, înainte de a se servi, se pot adăuga două
linguri de smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu