3 dovlecei, 300 g cartofi, 2 ouă, 1
lingură untură, 1 lingură brânză rasă, 1 linguriţă verdeaţă tocată, 2 ceşti
lapte, 50 g unt proaspăt, sare.
Se rad dovleceii, se curăţă
cartofii şi se taie felii (cruzi). Se fierb ouăle răscoapte. Se unge cu untură
o formă rezistentă la foc, se aşază un rând de felii de cartofi, un rând de
felii de dovlecei, unul de felii de ouă răscoapte, se presară brânză, puţină
verdeaţa şi din nou cartofi, dovlecei şi ouă. Deasupra se toarnă lapte,
potrivit de sărat, cât să acopere legumele din formă, se pun câteva bucăţele de
unt proaspăt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până ce se fierb cartofii şi
dovleceii.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu