6 dovlecei mijlocii, 1 felie pâine, 2
cepe, 1 lingură făină, 1 ou, 1 lingură bulion sau 4 roşii, 1 linguriţă verdeaţă
tocată, sare, piper, 2 linguri untură sau ulei.
Se aleg dovlecei proaspeţi de mărime mijlocie. Se rad, se
taie în două şi se scobesc. Miezul scos se toacă împreună cu o felie de pâine
muiată şi stoarsă şi o ceapă prăjită. Se adaugă un ou, sare, piper, făină şi
verdeaţă tocată. Cu această compoziţie se umplu dovleceii şi se aşază într-o
cratiţa cu puţină untură şi se rumenesc. Separat se face următorul sos de
roşii: se prăjeşte uşor o ceapă tocată cu puţină untură, se pune un vârf de
lingură de făină, se stinge cu apă, se adaugă bulion, se lasă să dea câteva
clocote şi se toarnă în cratiţă peste dovlecei. Se dă la cuptor o jumătate de
oră până sunt dovleceii fragezi.
Aceeaşi mâncare se poate pregăti,
înlocuind untura cu ulei şi oul cu o lingură de făină.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu