Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CREIER FIERT

CREIER FIERT

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 04:04

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
2 creieri de vacă sau 3 creieri de viţel, 11 apă, 1 lingură otet, sare.

Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot sângele şi cheagurile care s-ar înnegri la fiert. Se schimbă apa odată sau de două ori. Se scoate, se curăţă pieliţa de deasupra, încet ca să nu se sfărâme, se mai spală odată şi se pune la fiert în apă călduţă, cu sare şi foarte puţin oţet. Se lasă să fiarbă în clocote mici 20 minute. Se scurge. Se serveşte fierbinte, întreg sau tăiat felii, cu unt topit şi puţin rumenit, lămâie sau sos de roşii.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu