Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » LINTE CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

LINTE CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 04:02

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
500 g linte, 300 g costiţă afumată, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 lingură untură, 1 lingură bulion, 1 foaie de dafin, sare.

Se alege lintea, se spală şi se pune într-o cratiţă cu apă rece să fiarbă pe jumătate, în clocote mici. Se prăjeşte uşor, cu o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi se aşază aceeaşi cratiţă cu lintea şi cu costiţa tăiată bucăţi. Se lasă să fiarbă circa o oră la foc potrivit. Se adaugă puţin bulion de roşii, un fir de usturoi, o frunză de dafin sau o crenguţă de cimbru şi sare cât trebuie. Se acoperă, se dă la cuptor şi se mai ţine un sfert de oră. Aceeaşi mâncare se poate pregăti şi cu fasole boabe.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu