Se socotesc 2 ouă şi unt cît o jumâtate
de nucă pentru fiecare persoană.
Ochiurile la capac se pregătesc în farfurioare sau în
tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul
farfurioarelor trebuie să fie egal cu numărul persoanelor. Mărimea farfuriei
trebuie să fie potrivită ca să încapă numai bine două ouă. Se aşază
farfurioarele pe maşină şi se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt
proaspăt, cât o jumătate de nucă. Când untul s-a topit, se sparg ouăle cu grijă
în farfurioară. Sare se pune puţină numai pe albuş, deoarece pe gălbenuş lasă
urme albicioase, care strică aspectul ouălor. Se ţin pe maşină 4 — 5 minute, la
foc mic, până ce albuşul devine lăptos. Se servesc fierbinţi, îndată ce sunt
gata.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu