Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » OCHIURI LA CAPAC

OCHIURI LA CAPAC

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:43

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
Se socotesc 2 ouă şi unt cît o jumâtate de nucă pentru fiecare persoană.

Ochiurile la capac se pregătesc în farfurioare sau în tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul farfurioarelor trebuie să fie egal cu numărul persoanelor. Mărimea farfuriei trebuie să fie potrivită ca să încapă numai bine două ouă. Se aşază farfurioarele pe maşină şi se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt proaspăt, cât o jumătate de nucă. Când untul s-a topit, se sparg ouăle cu grijă în farfurioară. Sare se pune puţină numai pe albuş, deoarece pe gălbenuş lasă urme albicioase, care strică aspectul ouălor. Se ţin pe maşină 4 — 5 minute, la foc mic, până ce albuşul devine lăptos. Se servesc fierbinţi, îndată ce sunt gata.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu