Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PICIOARE DE VIŢEL CU SOS

PICIOARE DE VIŢEL CU SOS

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:54

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
3 — 4 picioare de viţel (circa 1,500 kg), 2 l apă, 1 lingură oţet, 1 foaie de dafin, 1 pătrunjel, sare. Pentru sos: 1 lingură de unt, 1 lingură făină, 2 ceşti de zeamă, 1 gălbenuş, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 100 g ciuperci, sare.
Se fierb picioarele de viţel ca mai sus. Când sunt bine fierte se scot oasele. Între timp se pregăteşte un sos de făină, bătut cu gălbenuş de ou şi puţină zeamă de lămâie (v. 64), se pune într-o cratiţă împreună cu picioarele de viţel şi câteva ciuperci tăiate felii şi înăbuşite în unt. Se ţine mîncarea fierbinte pe maşină, fără să dea în clocote. Se serveşte foarte fierbinte.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu