Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PILAF DE URZICI

PILAF DE URZICI

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:21

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
500 g urzici, 1 ceapă, 2 linguri ulei, 1 ceaşcă orez, sare.

Se aleg şi se spală urzicile ca mai sus. Se pun la fiert. Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt cu ulei. Se adaugă orezul şi se prăjeşte uşor. Se scurg urzicile, se toacă, dar nu prea mărunt, se aşază în cratiţă cu orezul, se toarnă două ceşti de apă în care au fiert urzicile, se potriveşte de sare, se dă la cuptor 20 — 30 de minute. Orezul este fiert când luat între degete se sfărâmă uşor. Boabele de orez trebuie să rămână însă întregi. Se serveşte rece.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu