750 g carne macră, 1 lingură ulei, 1
lingură făină, 3 Iinguri untură (sau ulei).
Pentru
sos: 500 g roşii, 1 linguriţă unt, 1 linguriţa făină, 1 bucăţică zahăr, usturoi
sau cimbru, sare.
Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile
foarte bine pe fund până când carnea începe aproape să se rupă. Dacă are
pieliţe sau tendoane, acestea se taie cu vârful cuţitului, de asemenea se
crestează carnea şi pe margini, pentru ca atunci când se pune la fript, să nu
se strângă. Şniţelele astfel pregătite se sărează şi se ung cu ulei. Se dau
prin făină şi se prăjesc în untură sau în ulei mult (grăsimea nu se pierde
deoarece şniţelele nu sug multă grăsime, iar după ce s-a răcit, poate fi scursă
într-o cratiţă şi întrebuinţată la alte mâncări). Şniţelele prăjite se aşază
într-o cratiţă, unele peste altele. Separat se face un sos de roşii cu
un fir de cimbru, sau o foaie de dafin, ori doi, trei căţei de usturoi, după
gust. Sosul se toarnă peste şniţele, dar numai cu o jumătate de oră înainte de
a fi servite, ca să nu sugă prea mult sos, şi se dau la cuptor să se
înfierbânte. Se aşază pe o farfurie şi de o parte se pune sfeclă fiartă,
presărată cu hrean, iar de cealaltă parte, fasole verde cu unt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu