Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » VIŢEL CU DOVLECEI

VIŢEL CU DOVLECEI

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:48

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
750 g carne, 1 lingură unt sau untură, 1 ceapă, 1 linguriţă făină, 4 dovlecei frumoşi sau 50 dovlecei în floare, 1 linguriţă mărar tocat, 2 linguri smântână, sare.

Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se rad dovleceii de coajă. Cei mici în floare se lasă întregi, cei mari se taie în patru în lung, apoi în bucăţi de 5 — 6 cm. Se prăjesc în puţină grăsime. Când carnea este pe jumătate fiartă, se pun dovleceii şi mărarul, se dă cratiţa la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce dovleceii sînt gata. Dovleceii prea fierţi se sfărâmă uşor. După gust, înainte de a se servi, se pot adăuga două linguri de smântână.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu