500 g ficat, 2 chifle, 1 ceapă mică, 150
g unt proaspăt, 2 ouă, sare, piper, 1 linguriţă de verdeaţă tocată, 2 linguri
unt topit, 1 lingură pesmet.
Se curăţă ficatul de pieliţe şi de vine. Se dă de două ori
prin maşină, împreună cu două chifle muiate în lapte şi bine stoarse şi o ceapă
tocată mărunt şi rumenită în unt. Se freacă untul proaspăt până se face spumă
şi se adaugă două gălbenuşuri. Se amestecă totul împreună cu ficatul şi se
freacă bine câtva timp. Se adaugă sare, piper, frunză de pătrunjel tocată şi,
după gust, un praf de enibahar sau magheran. La sfârşit se adaugă albuşul bătut
spumă. Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet fin, se toamă compoziţia şi
se coace la foc potrivit. Se răstoarnă, se serveşte cu sos de roşii sau de
ciuperci.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu