12 roşii frumoase, 250 g ficat, 3
chifle, 1 ceapă mică, 2 ouă, 50 g unt proaspăt, 2 linguri unt topit, sare,
piper, 2 linguri smântână.
Se aleg roşii netede, frumoase,
se taie capacul şi se scobesc înăuntru. Ficatul se taie felii şi se prăjeşte
uşor în unt. Se trece apoi prin maşina de tocat împreună cu trei chifle muiate
bine în lapte şi stoarse. În untul rămas de la ficat se prăjeşte o ceapă tăiată
mărunt, se amestecă cu tocătura, la care se mai adaugă gălbenuşurile,untul
proaspăt, albuşurile bătute spumă, sare şi piper după gust. Cu această tocătură
se umplu roşiile, se aşază în cratiţă, peste fiecare roşie se pune o bucăţică
de unt şi se dă la cuptor, la foc bun. Miezul scos din roşii se fierbe, se
trece prin sită şi se toarnă peste roşii, după ce acestea s-au rumenit puţin.
Înainte de a servi se adaugă 2 — 3 linguri de smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu