600 g
carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingură untură, 2 cepe mijlocii, verdeaţă, 4 roşii
sau 1 lingură de bulion, sare.
Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă
cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când
ca să nu se ardă. Când ceapa începe să se îngălbenească, se pune sare şi puţină
apă caldă. Se lasă să fiarbă o oră, turnând din când în când puţină apă caldă.
Se curăţă cartofii şi se taie în lung. Pentru a nu se sfărâma, cartofii trebuie
frecaţi cu puţină sare înainte de a fi puşi în cratiţa cu carne. Se mai adaugă
în mâncare mărar sau pătrunjel tocat fin şi puţin bulion de roşii sau boia de
ardei, pentru culoare. Când cartofii sunt aproape gata, se pune cratiţa pentru
o jumătate de oră la cuptor. Cartofii nu se amestecă cu lingura ca să nu se
sfărîme, ci se clatină numai din când în când cratiţa, pentru a nu se prinde de
fund. Mâncarea nu trebuie să fie prea scăzută.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu