Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CARTOFI PRĂJIŢI

CARTOFI PRĂJIŢI

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:07

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
1 kg cartofi, 3 linguri untură sau ulei, sare.

Cartofii se prăjesc frumos numai în grăsime multă, fie untură, fie ulei. Se curăţă cartofii şi se taie în lungime, astfel încât să se obţină bucăţi de grosimea creionului. Se spală într-o apă şi se usucă foarte bine cu un şervet. Se înfierbântă untura într-o tigaie mai adâncă. Se pun cartofii în untură, la început nu prea fierbinte, şi se împrăştie uşor cu o furculiţă ca să nu stea lipiţi unii de alţii. După circa 10 minute, se împinge tigaia pe foc iute, pentru ca untura să se înfierbânte la maximum. Se ţin până când cartofii încep să capete o culoare aurie. Se prăjesc circa o jumătate de oră. Se scot cu o lingură cu găuri ca să se scurgă de untură, se presară cu sare şi se servesc imediat fierbinţi. Grăsimea în care s-au prăjit cartofii poate fi întrebuinţată la alte mâncări.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu