Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CARTOFI UMPLUŢI ÎN COAJĂ

CARTOFI UMPLUŢI ÎN COAJĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:15

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
12 cartofi mijlocii, 1 lingură unt, 2 gălbenuşuri, 1 lingură brânză rasă, 100 g şuncă sau parizer.

Se aleg cartofii tineri, netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se taie la capăt un capac şi cu ajutorul unei, linguriţe se scoate tot miezul. Se freacă repede, cât este fierbinte, cu o lingură de unt. Se adaugă pe  rând două gălbenuşuri, brânză rasă, sare şi şuncă tăiată mărunt. Se umplu cartofii la loc cu vârf, netezindu-i cu lama cuţitului. Se presară cu brânză rasă şi se stropesc cu unt topit. Se aşază pe o tavă, se dau la cuptor, se ţin circa 20 de minute, până se rumenesc deasupra. Se aşază pe o farfurie, pe şervet, se servesc imediat, fierbinţi. Şunca poate fi înlocuită cu aceeaşi cantitate de parizer sau cabanos, tăiate bucăţele mici.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu