Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CIORBĂ DE BUREŢI

CIORBĂ DE BUREŢI

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:35

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi, zarzavat de supă, sare.

Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, un morcov, pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie viermănoşi, se taie în două sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când sunt fierţi, se adaugă borşul fiert separat, se potriveşte de sare şi se lasă să mai dea împreună câteva clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş, făcut dintr-o ceapă tocată, prăjită în ulei cu puţină făină, şi stinsă cu apă. Bureţii uscaţi se pun la muiat din ajun, într-un vas cu apă.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu