4 1 apă, 1 kg burtă, 1 picior de viţel,
zarzavat de supă, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri oţet, 2
gălbenuşuri, sare.
Se spală în mai multe ape şi se
curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la
fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de
dafin, boabe de piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta
şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi
carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi
se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet
de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se
serveşte fără să se mai pună pe foc.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu