Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CIORBA DE BURTĂ (SCHIMBEA)

CIORBA DE BURTĂ (SCHIMBEA)

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:25

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
4 1 apă, 1 kg burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri oţet, 2 gălbenuşuri, sare.

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu