1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel, 2 linguri unt, 1
lingură făină, 2 ceşti zeamă de carne, sare, piper.
Se face un sos alb de făină,
prăjind uşor o lingură de făină într-o lingură de unt, şi se stinge cu zeamă de
carne. Se potriveşte de sare şi de piper. Se lasă să fiarbă încet, pe marginea
maşinii, 20 de minute, adăugând, dacă este necesar, câte puţină zeama de carne,
până ce sosul se leagă ca o smântână
subţire.
Se curăţă rinichiul aşa cum s-a
arătat la mâncarea de rinichi. Se taie felii subţiri şi se pun la foc într-o
tigaie cu o lingură de unt. Nu se sărează. Se ţin numai câteva clipe, până
capătă culoare, fără să se rumenească. Se aşază feliile de rinichi în cratiţă
cu sosul de făină şi se lasă să dea împreună un singur clocot. Se serveşte
mâncarea foarte fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu