500 g ciuperci, 50 g unt, 100 g brânză de Brăila, 1
lingură mărar sau pătrunjel verde, tocat.
Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se pun într-o cratiţă
la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte un praf de sare şi o
bucăţică de unt. Picioarele ciupercilor se toacă şi se înăbuşă de asemenea în
altă cratiţă, cu puţină sare şi unt. Se trece prin maşină sau printr-o sită
rară brânza de Brăila. Se freacă bine până devine ca o pastă, se amestecă cu
picioarele ciupercilor tocate şi înăbuşite şi cu pătrunjel sau mărar verde,
tocat mărunt. Cu această pastă se umplu ciupercile, se presară cu parmezan ras
iar deasupra fiecăreia se pune o bucăţică mică de unt proaspăt. Se aşază într-o
cratiţă de pământ, se dau la cuptor, unde se ţin pînă se rumenesc frumos
deasupra. Se servesc fierbinţi.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu