Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » DOVLECEI CU SOS ALB

DOVLECEI CU SOS ALB

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 08:36

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
6 dovlecei mijlocii, 2 l apă, sare, 1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă lapte, 2 linguri brânză rasă.

Se rad dovleceii de coajă, se rad apoi pe o răzătoare cu găuri mari, astfel încât să iasă lungi, ca tăiţeii. Se fierb puţin în apă clocotită, potrivită de sare. Când sunt aproape fierţi, se scurg prin strecurătoarea de macaroane. În acest timp se face un sos alb din făină şi unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amestecă cu dovleceii şi cu brânza rasă. Se aşază într-o formă şi se dau la cuptor să se rumenească.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu