Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » DOVLECEI CU SMÂNTÂNĂ

DOVLECEI CU SMÂNTÂNĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 08:35

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
6 dovlecei mijlocii sau 1 kg dovlecei în floare, 1 lingură unt, 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.

Se rad dovleceii de coajă. Dacă sunt mici, în floare, se lasă întregi, cei mai mari se taie potrivit, în lung. Se pun în apă fierbinte, sărată, să dea câteva clocote. Când încep să se moaie, se scurge bine apa şi se înăbuşă puţin în unt. Se adaugă apoi smântâna amestecată cu făina. Se dau la cuptor, la foc mic. Dovleceii trebuie să fie fierţi, dar nu sfărâmaţi.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu